Ziyaret saatleri, Ziyaretçilerin ve Refakatçilerin Uyması Gereken Kurallar
24 Aralık 2021

Ziyaret saatleri, Ziyaretçilerin ve Refakatçilerin Uyması Gereken Kurallar

REFAKATÇİ KURALLARI

• Hastanemizde refakatçilerin kalması için uygun koşullar sağlanmıştır.
  • Hastanıza refakatçi gerekip gerekmediği konusunda doktorunuz sizi bilgilendirecektir.
  • Refakatçilerimizden hastanemizin tüm kurallarına uyması beklenmektedir.
  • Refakatçilerin hastalarının bakımına sadece doktorun ve hemşirenin izin verdiği ölçüde yardım etmesi beklenmektedir.
  • Refakatçinin, hastanın güvenliği açısından doktor ve hemşirelerin bilgisi dışında her hangi bir uygulamada bulunması yasaktır.
  • Hemşirelerce verilen hasta bakım eğitimi kurallarına uymalıdır. (El hijyeni, düşme riski eğitimi)
  • Hastane idaresinin belirlediği refakatçi önlüğünü giyecektir.
  • Hastasının yanından ayrılacağı durumlarda ve refakatçi değişimlerinde hemşireye haber vermelidir.
  • Refakatçi yaka kartını takacaktır.
  • Size ve hastanıza huzurlu bir ortam sağlayabilmemiz için, hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmamanız, gürültü yapmamanız gerekmektedir. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonlarınızın başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması gerekmektedir.
  • Refakatçi değişimlerinden servis hemşireleri haberdar edilecektir.
  • Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastalarını hastane dışına çıkarmayacak veya yatağını değiştirmeyecektir.
  • Refakatçiler, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir müdahalede bulunmayacak, yiyecek, içecek vermeyecektir.
  • Refakatçiler hastane içinde tütün ve alkol kullanmayacaktır.

ZİYARETÇİ KURALLARI

• Hastanemizde her gün 14:00-15:00 ve 19:00-20:00 saatleri arasında hasta ziyareti yapılmaktadır.
  • Hastalarımızın sağlığı ve tedavilerinin etkinliği için yiyecek kabul edilmemektedir.
  • Hastanemizde enfeksiyon riski ve çocukların psikolojik olarak olumsuz etkilenmesi nedeniyle 10 yaşın altındaki çocukların hasta ziyaretinde bulunmamaları konusunda aileler bilgilendirilmektedir.
  • Enfeksiyon kapma riskine karşı ziyaretçilerin hastaya ait eşyaları kullanmaması, hasta yataklarına oturmaması gerekmektedir.
  • Ziyaret öncesi ve sonrası eller yıkanmalıdır.
  • Hastalarımızın tedavi ve muayene işlemleri sırasında ziyaretçilerin odadan çıkarak hasta mahremiyetine özen göstermesi gerekmektedir.
  • Hastalarımızın ziyareti tıbbi nedenlerle hekimi tarafından yasaklandıysa ziyaret konusunda ısrar edilmemesi rica edilmektedir.
  • Hastalarımızı enfeksiyondan korumak amacıyla hasta odalarına topraklı çiçek kabul edilmemektedir.
  • Ziyaretçilerimizin hastane içinde sigara içmesi kesinlikle yasaktır.
  • Gürültü yapmayınız, yüksek sesle konuşmayınız.
  • Hastalara ait tıbbi cihazlara dokunmayınız.
  • Hasta ziyareti esaslarına uyulması kontrolü; servis çalışanları, hastane güvenlik görevlisi, nöbetçi memur kontrolündedir.
  • Nezle ve soğuk algınlığı gibi bulaşıcı hastalıkların varlığında hasta ziyareti sakıncalı olmaktadır.